• Aanvragen van collecties kan tot uiterlijk 3 weken voor de gewenste leverdatum. Na het inloggen kun je zien wat de status is van je aanvraag. Indien wij je aanvraag niet kunnen honoreren, nemen wij binnen 1 week contact met je op.
  • De collecties worden uitgeleend aan de school/instelling (dus niet aan individuele personen). Per school/instelling wordt om een contactpersoon gevraagd.
  • De school/instelling is verantwoordelijk voor tijdig inleveren, vermissingen en beschadigingen.

Afhalen en inleveren

Dit kan bij je eigen bibliotheek. Bij de collectie zit een controlelijst. Lever de krat volledig en op tijd in (de datum staat vermeld op de uileenbon op het krat). Zorg ervoor dat de materialen in het juiste krat komen en dat de kratten stapelbaar ingeleverd worden.

Wanneer er na afloop materialen zoek zijn, ontvang je automatisch een herinnering waarop vermeld staat wat ontbreekt. Je krijgt ruim de tijd om deze materialen alsnog in te leveren. De ervaring leert dat de meeste zoekgeraakte materialen na een tijdje weer gevonden worden. Voor ontbrekende exemplaren ontvang je na 6 weken een nota.  

Uitleentermijn

Projectcollecties: ca. 4 weken.
Verlengen van collecties is alleen mogelijk na overleg met de planner t. 088 012 8101). Een verlenging langer dan 1 week wordt gezien als een nieuwe aanvraag.   

Tarieven collecties basisonderwijs

Alleen scholen die lid zijn van de bibliotheek (dBos-scholen zijn automatisch lid) kunnen collecties lenen, ongeacht de grootte of soorten.
Niet dBos-scholen kunnen deze collecties lenen voor een bedrag van € 25,- (incl. BTW), voor dBos-scholen kosten de collecties 0.5 biebcoin.

Lidmaatschap bibliotheek (voor scholen zonder dBos)

Om collecties te kunnen bestellen heb je een school-of instellingenabonnement nodig (verkrijgbaar bij de bibliotheek in je gemeente).   

Wat biedt het lidmaatschap:

  • het lenen van maximaal 400 items;
  • deelname aan programma's van de bibliotheek zoals Leesvirus en Drentse Kinderjury (hiervoor wordt een apart tarief in rekening gebracht), groepsbezoeken aan de bibliotheek, deelname aan landelijke campagnes als De Nationale Voorleeswedstrijd e.d.;
  • het recht op het lenen van collecties;
  • advies over activiteiten rondom lezen, interessante websites, programma's informatievaardigheden/mediawijsheid.

Niet inbegrepen in tarief projectcollectie:

  • bij de boekenpretcollecties € 2,00 per speel-/werkboek;
  • administratiekosten à € 5,- per factuur.